2012. október 24., szerda

Miért is fontos az SPF?

Sokaktól hallom a környezetemben hogy nem is tudják mennyire fontos a fényvédelem. Pedig nagyon is fontos. Ezért is jutott eszembe az, hogy  leírom, összegyűjtöm Nektek. Kezdjünk is neki:


A bőrünk öregedésének korai jelentkezésének a felelőse az UV sugárzás. Ezentúl arcbőrünk 80%-ért is, a maradék csupán 20% pedig a természetes öregedési folyamatok, genetika, életmód, szokások. Tehát ha nem használunk fényvédőt napi szinten, a későbbiekben vagy akár most a kukába is dobhatjuk drága ránc elleni krémeinket, mert csak pazarlás.A kozmetikai hatások mellett, azonban egészségünkre is káros hatással lehet, ha nem használunk fényvédőt. A rosszindulatú bőrdaganatok kialakulásáért is az UV sugárzás a felelős. Annak ellenére, hogy evvel a ténnyel az emberek tisztában vannak, mégis évről-évre növekszik a bőrdaganatosok száma.

Számomra elég aggasztóak ezek a tények. Ráadásul napjainkban egyre nagyobb a sugárzás is, ezáltal még nagyobb védelemre lenne szükségünk.A fiatalok, mit sem törődve azzal hogy mi lesz, hogy fog kinézni a bőrük, 10-20 év múlva, mennek el szoláriumba hetente vagy többször. Én sem azt mondom, hogy sose menjek ki senki a napra, napozni vagy szoláriumba, de csak egészséges keretek között szabad ezt megtenni.Tehát a legeslegfontosabbak, amit nap mint nap meg kéne tennünk bőrünk érdekében:
- Fényvédő tartalmú arckrém használata
-Nyáron 10-15 óráig ne napozz, utána pedig fényvédő krémmel
-Szintén nyáron, napközben ha bárhova mész fényvédő krém

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése