2012. szeptember 30., vasárnap

Méregtelenítő turmix

Az egyik legkedvencebb turmixom, az a céklás méregtelenítő turmix. Az ízét is imádom és még jótékony hatással van a szervezetemre is. Ez a legjobb kombináció.


Szóval az első hozzávaló egy darab cékla

Jótékony hatásai:
Először is erős vérképző hatású, rengeteg vas és nyomelem található meg benne. Vashiányosoknak kiváló eledel. Az antioxidáns tartalma magas és remek hatással van a máj méregtelenítő folyamataira.
Jó hatással van szervezetünkre a fogyókúra idején.


                                                      Második hozzávaló egy darab alma


Jótékony hatásai: Magas rosttartalma miatt segíti az emésztést, a bélben megköti a rákkeltő anyagokat.Sok vitamin megtalálható benne, többek között A-vitamin, B-komplex, C-vitamin illetve ásványi anyagok, szelén, kálcium, cink és fluor.

Harmadik hozzávalója a citrom

Jótékony hatásai: Magas rost- és savtartalma miatt serkenti az emésztést, vértisztító, méregtelenítő hatású és természetesen sok C-vitamin található benne.


                                                                                       
                                                         Negyedik hozzávalója egy darab répa


Jótékony hatásai: Legnagyobb értékét a Béta- karotin tartalma adja, amit szervezetünk A-vitaminná alakít át, ami fontos a jó látás szempontjából. Sok antioxidáns és rost van benne, remek méregtelenítő.


Végül pedig az utolsó hozzávalója egy kis darabka gyömbér

Jótékony hatásai: Kalciumot, vasat, magnéziumot, foszfort, nátriumot, káliumot, ásványi sókat és A-, B komplex és C-vitamint tartalmaz, emésztés és méregtelenítést serkenti, illetve segíti az epehólyag kiválasztását.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése